arrow_back Tilbake Siste nytt

Jubilerer med storkontrakt, vi gratulerer Hunsfos Bryggeri med 5 års jubileum og storkontrakt!

Nå er det fem år siden de første dråpene med lokalbrygget øl ble tappet fra kranene på Hunsøya. Det ble feiret med øl-kake og storkontrakt.

Kilde; Vennesla Tidende, tekst Anne Gunn Pedersen Foto: Christopher Johansen

– Jeg kan i dag fortelle at vi har signert med en avtale med selskapet som driver taxfreebutikkene på flyplassene. Det betyr at vi får ølet vårt inn i hyllene våre ved blant annet de største flyplassene i Norge, stråler Gjøran Thomassen, daglig leder ved Hunsfos bryggeri.

Gardermoen, Flesland, Sola og Kjevik vil dermed selge bygdas flytende stolthet. Fra før er blir ølet solgt over store deler av Norge og noen utvalgte land i Europa. Blant annet er Polen blitt et viktig marked de lokale bryggerne.

– Det er klart prisene vi har vunnet, har bidratt til at vi også har fått internasjonal oppmerksomhet, legger Thomassen til.

I fjor stakk Hunsfos bryggeri av med to sølvmedaljer i London beer competition.


Setter Vennesla på kartet

Under den sterkt koronarestriksjon-pregede markeringen tidligere denne uken, så var det nettopp bryggeriets evne til å sette Vennesla på kartet som flere trakk fram.

– Både nasjonalt og internasjonalt bidrar Hunsfos bryggeri å vise fram bygda vår. I tillegg er de en viktig aktør i kulturlivet. De bidra med mye sosialt og hyggelig for Venneslas befolkning, poengterer Alexander Etsy Jensen, leder av Vennesla næringsforening.

Også hos daglig leder av Hunsfos Næringspark, Trygve Aas, satt rosen løst.

– At de nå har kommet inn seg inn hos flere store viktige aktører, viser at det jobbes hardt og langsiktig i bryggeriet. At cruisebåtene som ankommer regionen legger besøkene til bryggeriet, beviser vel også at de har noe ekstra å by på. Lokale eiere med hjerte for Hunsfos, Vennesla og regionen er jo ekstra gøy for oss og er god reklame for parken, konstaterer Aas.

Tøffe tak, jubileumsøl

En av bryggeri-gründerne, Alfred Tambini Berntsen, legger ikke skjul på at det tidvis har vært tøft å overleve og at pandemien har unektelig gjort det ekstra utfordrende.

– Vi feirer at vi har overlevd fem år, sier Alfred Tambini Berntsen, men er overhodet ikke på defensiven.

I forbindelse med jubileet, er det blitt lanser et eget jubileumsøl. Her er det en begrenset produksjon på kun 1000 liter som de selger ved utsalget på Hunsøya

– En lys pale ale, som vi håper faller i smak nå til påske, og videre inn i den lyse årstiden, frister Alfred Tambini Berntsen, som tross alt ser lys i tunnelen.

– Det siste året har det jo ikke skjedd så mye, men vi kommer sterkt tilbake, lover Tambini, som vedgår at det har vært tøffe tak for å klare seg gjennom pandemien.

– Vi har fått kjenne på det, ingen tvil om det. Dagligvarebutikkene har gjort at vi har overlevd. Vi har også vært nødt til å redusere antall årsverk, men vi har klart oss til nå, så jeg håper vi klarer over den neste bakketoppen også.